Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler

22/81
  1. Biraz maceracı bir ruh
  2. Biraz yabancı dil bilgisi (İlk gittiğiniz günlerde kendinizi kurtaracak kadar, gerisini gittiğinizde ister istemez öğreneceksiniz)
  3. Lise diploması
  4. Üniversiteden kabul mektubu
  5. Öğrenci vizesi
  6. Kalacak bir yer
  7. Kayıt ücreti
  8. Yaşam masraflarınıza yetecek kadar bir para

Bazı okullar yabancı dil bilgisi için TOEFL puanı istemekte ise bazı okullar ise dersleri takip edebilecek durumda olduğunuzu görmeyi yeterli sayarlar. Sonuçta duyduğunuzu ve okuduğunuzu sözlük yardımı ile de olsa anlıyorsanız dersleri takip etmemeniz için hiçbir sorun yoktur. Şayet ihtiyacınız olursa ek dil kursu alabilirsiniz. Veya hiç temelim yok diyorsanız dersler başlamadan önce bir hazırlık programı yapabilirsiniz.

Bazı ülkelerdeki üniversiteler diploma notu şartı aramaktadır. Ancak Türk lise diplomasını kendi diplomalarına denk sayan ülkeler de vardır.

Kabul mektubu, okula başvurduktan sonra size gönderilir. Bu mektupla öğrenci vizesi alarak ülkeye gidersiniz.

Öğrenci vizesi turist vizesinden farklıdır ve sizin o ülkede en az 1 yıl süre ile kalmanızı sağlar.

 

 .

Arkadaşkarınla paylaş:

MENU